Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στα 69,13 δολάρια για το Nymex

Με τη λήξη της σειράς του Ιουλίου στο mini συμβόλαιο του αργού (WTI e-mini futures) που διαπραγματεύεται στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών Globex να προσελκύει το ενδιαφέρον των traders της ενεργειακής αγοράς, κύλησε η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με τη λήξη της σειράς του Ιουλίου στο mini συμβόλαιο του αργού (WTI e-mini futures) που διαπραγματεύεται στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών Globex να προσελκύει το ενδιαφέρον των traders της ενεργειακής αγοράς, κύλησε η δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος, εν αναμονή και της αυριανής εκπνοής της ίδιας σειράς (παράδοση Ιουλίου) στα ”μεγάλα” συμβόλαια του αργού στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, αλλά και της -επίσης προγραμματισμένης για το απόγευμα της Τετάρτης- δημοσιοποίησης των στοιχείων για τα αποθέματα του αργού πετρελαίου και των προϊόντων διύλισης αυτού από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (DoE).

Συγκεκριμένα, η ”κοντινή” σειρά του αργού τερμάτισε το floor trading στα $69.13 το βαρέλι, ενισχυμένη οριακά κατά 4 cents σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, έχοντας διανύσει ενδοσυνεδριακά την απόσταση από το χαμηλό των $68.42 έως το υψηλό των $69.56, επίπεδο που συνιστά νέο διαδοχικό υψηλό εννέα μηνών. Πρόκειται ακριβώς για το υψηλότερο σημείο διαπραγμάτευσης από την 1η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

Όσον αφορά στην κίνηση των προϊόντων, τα futures της βενζίνης για τον Ιούλιο (Gasoline RBOB) υποχώρησαν κατά -1.4%, διαπραγματευόμενα στα $223.25 cents το γαλόνι, ενώ στα $202.68 cents το γαλόνι έκλεισε το πετρέλαιο θέρμανσης, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου να χάνουν ποσοστό -0.36%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ξεχώρισε η κίνηση του χρυσού με την τεχνική ανοδική διάσπαση του άνω μέρους του trading range των τελευταίων εβδομάδων (περιοχή των $658/660) να οδηγεί τα συμβόλαια του Αυγούστου μέχρι τα $665.7 η ουγκιά, για να ισορροπήσουν αργά το βράδυ στα $664.9 κρατώντας ικανοποιητικά κέρδη της τάξεως του 0.74%. Από κοντά και ο άργυρος, με την αγορά να ”βλέπει” την τιμή του εν λόγω μετάλλου για παράδοση Ιουλίου στα $13.35 η ουγκιά, +0.9%.

Στον αντίποδα, πτώση της τάξεως του -0.56% κατέγραφαν την ίδια ώρα τα futures του χαλκού για το μήνα Ιούλιο, διαπραγματευόμενα στα $339.90 cents ανά λίμπρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v