Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με οριακά κέρδη 0,13% η τιμή του μαύρου χρυσού

Τα futures του αργού πετρελαίου, παράδοσης Μαίου, κινήθηκαν αρχικά - με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων- προς τα $63.40 το βαρέλι, για να υποχωρήσουν εν συνεχεία προς τα $62.40 ”χτυπώντας τα stops” που ήταν τοποθετημένα κάτω από το trading range, για να επιστρέψουν και πάλι προς το κλείσιμο του floor στα $63.18 / βαρέλι κρατώντας οριακά κέρδη της τάξεως του 0.13%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σε θετικό έδαφος βρήκε το πέρας της συνεδρίασης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης το petroleum complex, με τους traders των ΣΜΕ πάνω στο αργό πετρέλαιο και στα προϊόντα αυτού (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης) να κινούνται ως επί το πλείστον στο κάτω ήμισυ του εύρους διαπραγμάτευσης των πρόσφατων συνεδριάσεων, στρέφοντας κατά βάση την προσοχή τους στην υπεράσπιση της σημαντικής βραχυπρόθεσμης στήριξης των $62.50 το βαρέλι, επίπεδο που αποτελεί και το κατώτερο όριο του εν λόγω trading range (με ανώτατο όριο-αντίσταση τα $64.50).

Σύμμαχος στην προσπάθεια των bulls ήταν για μία ακόμη εβδομάδα τα στοιχεία για τα αποθέματα ενέργειας, τα οποία ανακοινώθηκαν μισή ώρα μετά την εκκίνηση του floor trading.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω νούμερα έδειξαν μείωση για το αργό, κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 650 χιλιάδες βαρέλια, μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση των αποθεμάτων βενζίνης, κατά 2.7 εκ. από περίπου 1 εκατομμύριο που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές και τέλος, σχεδόν in-line υποχώρηση των αποθεμάτων για τα διυλισμένα προϊόντα (-795Κ) από –925Κ που περίμενε η αγορά.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 2.04%, ως συνέπεια της πρόσφατης ισχυρής αύξησης των περιθωρίων διύλισης στην ενεργειακή αγορά.

Σε αυτά τα πλαίσια, τα futures του αργού πετρελαίου, παράδοσης Μαίου, κινήθηκαν αρχικά - με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων- προς τα $63.40 το βαρέλι, για να υποχωρήσουν εν συνεχεία προς τα $62.40 ”χτυπώντας τα stops” που ήταν τοποθετημένα κάτω από το trading range, για να επιστρέψουν και πάλι προς το κλείσιμο του floor στα $63.18 / βαρέλι κρατώντας οριακά κέρδη της τάξεως του 0.13%.

Μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τα products, με τα συμβόλαια της βενζίνης (RBOB Gasoline) παράδοσης Μαίου να κλείνουν εντυπωσιακά στο +1.3%, στα $208.25 cents το γαλόνι (”σβήνοντας” τις απώλειες από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $198.20cents) και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης, ιδίας λήξεως, στο +0.60%, στα $180.85 cents το γαλόνι.

Στην αγορά των μετάλλων, τα futures του χαλκού για το Μάιο διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα $365.35 cents ανά λίμπρα (-0.65%), ενώ στο ”πολύτιμο” μπλοκ, χρυσός και άργυρος ισορροπούσαν την ίδια ώρα στα $693 η ουγκιά (σειρά Ιουνίου) και στα $14 η ουγκιά (σειρά Μαίου) αντιστοίχως, αμφότεροι πρακτικά αμετάβλητοι.



e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v