Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έντεκα εβδομάδων ο χρυσός - Βουτιά 3% για το αργό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 1,7% στα 1.265 δολάρια ανά ουγκιά. Απώλειες 3% για το αργό. Πτώση 2% για το πετρέλαιο Brent.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο υποχώρησαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού και το ασημιού μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της μεταποιητικής δραστηριότητας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για την πορεία της οικονομίας και περιορίζοντας τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 1,7% στα 1.265 δολάρια ανά ουγκιά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2014. Νωρίτερα η τιμή άγγιξε τα 1.263 δολάρια ανά ουγκιά, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιουνίου.

Ο χρυσός έχει καταγράψει απώλειες αυτό το τρίμηνο, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων. Πέρυσι ο χρυσός σημείωσε πτώση 28%.

Χαμηλότερα 1,7% κινήθηκε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να κλείνει στα 19,15 δολάρια ανά ουγκιά.

Βουτιά καταγράφει η τιμή του αργού πετρελαίου. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου διολισθαίνει 3,13% στα 92,86 δολάρια το βαρέλι. Πτώση 2,26% σημειώνει η τιμή του πετρελαίου Brent, στα 101,60 δολάρια το βαρέλι.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v