Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υποχώρηση του πετρελαίου Brent στα $102

Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε κατά 2,7% τον Αύγουστο και κατά 5,6% τον Ιούλιο. Για το 2014, η τιμή πετρελαίου Brent καταγράφει απώλειες 7%. Σε υψηλό έτους η παραγωγή του ΟΠΕΚ. Ανέπαφη παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ.

Πτωτικά κινείται η τιμή πετρελαίου Brent, καθώς η παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο έτους, ανακάμπτοντας ακόμη και στο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ αύξησαν τον Αύγουστο την παραγωγή τους κατά 891.000 βαρέλια ημερησίως, στα 31 εκατ. Επίσης, οι ιρακινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Αμιρλί, τερματίζοντας την πολιορκία που είχαν επιβάλει οι ισλαμιστές αντάρτες εδώ και δύο μήνες. Ακόμη και το Ιράκ, το δεύτερο μεγαλύτερο πετρελαιοπαραγωγό κράτος από τα μέλη του ΟΠΕΚ, αύξησε την παραγωγή του κατά 90.000 βαρέλια ημερησίως, στα 3,09 εκατ. βαρέλια τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η επέλαση των Τζιχανιστών, ακόμη δεν έχει επηρεάσει το νότιο τμήμα της χώρας, όπου βρίσκονται και τα δύο τρίτα της ιρακινής πετρελαϊκής παραγωγής.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Οκτωβρίου υποχωρεί κατά 37 σεντ, στα 102,82 δολ. ανά βαρέλι.  Σημειώνεται πως η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε κατά 2,7% τον Αύγουστο και κατά 5,6% τον Ιούλιο. Για το 2014, η τιμή πετρελαίου Brent καταγράφει απώλειες 7%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v