Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις για την τιμή του πετρελαίου

Με βήμα σημειωτόν κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής με την προσοχή στραμμένη στο Ιράκ. Κάτω από τα 114 δολ. ανά βαρέλι το Brent.

Σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ιράκ ειδικότερα ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει αναταραχή στις εξαγωγές πετρελαίου.

 Η τιμή του μαύρου χρυσού εκτινάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε υψηλό εννέα μηνών καθώς υπήρξαν έντονες ανησυχίες πως η κλιμάκωση της βίας θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διαμελισμό της χώρας και σε εμπλοκή γειτονικών κρατών. Έκτοτε όμως, διαπιστώθηκε πως οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ δεν έχουν επηρεαστεί. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Nickolay Mladenov, δήλωσε μάλιστα πως το μεγαλύτερο μέρος της ιρακινής παραγωγής πετρελαίου είναι ασφαλές.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 15 σεντ, στα 113,85 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη είχε απογειωθεί στα 115,71 δολ. ανά βαρέλι. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 4 σεντ, στα 106,46 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v