Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $1.260 σκαρφάλωσε ο χρυσός - Οριακή πτώση για το αργό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,5% στα 1.260,10 δολάρια ανά ουγκιά. Οριακή πτώση 0,04% για το αργό. Σε υψηλό τρεισήμιση ετών το παλλάδιο. Άνοδος για πλατίνα.

Άνοδο σημείωσε την Τρίτη η τιμή του χρυσού, κλείνοντας πάνω από τα 1.260 δολάρια ανά ουγκιά για πρώτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,5% στα 1.260,10 δολάρια ανά ουγκιά.

Χαμηλότερα έκλεισε η τιμή του αργού πετρέλαιο, υποχωρώντας από το υψηλό τριών μηνών που έκλεισε τη Δευτέρα. Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιουνίου διολίσθησε 0,04% στα 104,35 δολάρια ανά ουγκιά. 

Το παλλάδιο εκτοξεύτηκε την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 3,5 ετών, ενώ ράλι πραγματοποίησε και η πλατίνα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ορυχεία του μεγαλύτερου παραγωγού της Νότιας Αφρικής.

Η Impala Platinum, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εξάντλησε όλα τα οικονομικά μέσα στις μισθολογικές της προτάσεις.

Το παλλάδιο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011, στα 853, 75 δολάρια ανά ουγκιά.

«Για το παλλάδιο, είναι το ενδεχόμενο της πτώσης στην προσφορά από την Ρωσία, τον νούμερο ένα παραγωγό, καθώς και η ισχυρή ζήτηση στην φυσική αγορά λόγων της αύξησης των πωλήσεων στα αυτοκίνητα» ανέφερε ο Eugen Weinberg της Commerzbank.

H πλατίνα αυξήθηκε 2,3% στα 1.477 δολάρια ανά ουγκιά, μετά από την άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από της 26 Μαίου, στα 1.481,50 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v