Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε χαλκό και πετρέλαιο με το βλέμμα στην Κίνα

Σε απόσταση αναπνοής από τα 110 δολ./βαρέλι η τιμή πετρελαίου Brent. Απροσδόκητα θετικά τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές για πετρέλαιο και βασικά μέταλλα μετά τα νέα στοιχεία που δημιουργούν αισιοδοξία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας. Η τιμή πετρελαίου Brent πλησιάζει στα 110 δολ ανά βαρέλι, ενώ κέρδη καταγράφει και η τιμή του χαλκού.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης ενισχύθηκε το Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο 5 μηνών, εξέλιξη που οδηγεί πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα ότι αποδίδουν τα αναπτυξιακά μέτρα του Πεκίνου. Συγκεκριμένα, ο κινεζικός ΡΜΙ ενισχύθηκε το Μάιο στο 50,8 από 50,4 τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με την κινεζική στατιστική υπηρεσία. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν 50,6.

Στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 0,8% στα 6.898 δολ. ανά μετρικό τόνο, ενώ η τιμή του αργού πετρελαίου WTI καταγράφει άνοδο 0,4% στα 103,28 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 25 σεντ στα 109,66 δολ. ανά βαρέλι.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v