Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουλιάζει» η τιμή του χρυσού

Ο χρυσός υποχώρησε χθες σε χαμηλό τριμήνου, ενώ οι traders προβλέπουν περαιτέρω πτώση του, ακόμα και στα 1.200 δολάρια.

«Βουλιάζει» η τιμή του χρυσού

Η αγορά χρυσού έδειξε νέα σημάδια αδυναμίας χθες, καθώς το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε στο χαμηλό τριμήνου των  1.259,3 δολαρίων η ουγκιά, διολισθαίνοντας κατά επιπλέον 6,20 δολ., μετά την πτώση των 25 δολαρίων της Τρίτης.

Αυτό όμως που προβληματίζει ορισμένους traders είναι ότι η πτώση της Τετάρτης οδήγησε τον χρυσό κάτω από το δεύτερο κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 1.262 δολαρίων, και αυτό σημαίνει ότι η τεχνική πίεση θα μπορούσε να συνεχίσει να επιβαρύνει την τιμή του τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα ο χρυσός υποχωρεί εκ νέου κατά 0,5%, στα 1.253 δολάρια. 

Ο Dennis Gartman, εκδότης του Gartman Letter, δήλωσε στο CNBC ότι ο χρυσός καταρρέει. Όπως επισήμανε, ο χρυσός φαίνεται όλο και πιο αδύναμος καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες αναφορικά με τη Ρωσία και την Ουκρανία υποχωρούν, και το μόνο που θα τον έκανε να αγοράσει χρυσό θα ήταν «μια τεράστια ανοδική στροφή στον πληθωρισμό» ή «κάποιου είδους πόλεμος».

Εν τω μεταξύ, και η ενίσχυση του δολαρίου δημιουργεί πιέσεις στον χρυσό.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις του μετάλλου, ο Anthony Grisanti, πρόεδρος της GRZ Energy, σημειώνει πως «τα 1.247 δολάρια είναι μια μικρή στήριξη, η μεγάλη στήριξη είναι γύρω στα 1.200-1.210 δολάρια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v