Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία πτώση 3% για τον χρυσό

Σε απόσταση αναπνοής από το χαμηλότερο επίπεδο 4 μηνών βρίσκεται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου. Οι παράγοντες που οδηγούν στην ανατροπή των δεδομένων.

Με τη μεγαλύτερη πτώση τιμής των τελευταίων δύο μηνών κλείνει η εβδομάδα για την τιμή του χρυσού, καθώς στις αγορές υπάρχει κύμα αισιοδοξίας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Σήμερα (Παρασκευή) η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 0,15% στα 1.252,50 δολ. ανά ουγκιά, σε απόσταση αναπνοής από το χαμηλό 16 εβδομάδων, στα 1.252,10 δολ.. Για την εβδομάδα, η τιμή του χρυσού καταγράφει υποχώρηση 3%.

«Η πρόσφατη υποχώρηση στην τιμή του χρυσού μπορεί να αποδοθεί κυρίως από τη μείωση της ζήτησης για ασφαλείς τοποθετήσεις καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την κρίση στην Ουκρανία και καταγράφουν σημαντική άνοδο οι χρηματιστηριακές αγορές.» σχολιάζει η Capital Economics.

Χθες, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1% το πρώτο τρίμηνο. Η μείωση του ΑΕΠ ήταν χειρότερη των προσδοκιών, αλλά αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη μεγαλύτερη μείωση των αποθεμάτων στις επιχειρήσεις από ότι είχε υπολογιστεί. Οι αναλυτές όμως, υποστηρίζουν ότι η μείωση των αποθεμάτων ήταν τέτοια που δεν μπορεί να συνεχιστεί και αρκετοί προχωρούν σε αναβάθμιση των προβλέψεών τους για το δεύτερο τρίμηνο. (Η Morgan Stanley βλέπει ανάπτυξη 4,2%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v