Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στο Brent με το βλέμμα στην Ουκρανία

Η τιμή του μαύρου χρυσού καταγράφει μικρά βήματα ανόδου, παρά τις αρνητικές εκπλήξεις από το "μέτωπο" της οικονομίας. "Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επιτρέπει στους πωλητές να γίνουν πιο επιθετικοί".

Πάνω από τα 109 δολ. «κρατιέται» η τιμή του πετρελαίου Brent καθώς εντείνεται η νευρικότητα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι προειδοποίησε τη Ρωσία για διεύρυνση των κυρώσεων σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή της Μόσχας με τις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας της 25ης Μαΐου.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επιτρέπει στους πωλητές πετρελαίου να γίνουν πολύ επιθετικοί» εξηγεί ο Ρικ Σπούνερ, διευθύνων σύμβουλος της CMC Markets, εξηγώντας ότι υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν πτωτικά τις τιμές, όπως η ανάκαμψη των εξαγωγών της Λιβύης, αλλά και οι αρνητικές εκπλήξεις από το «μέτωπο της οικονομίας»

Η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου διαμορφώνεται στα 109,17 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 8 σεντ.  Η τιμή των συμβολαίων Ιουνίου ενισχύεται κατά 25 σεντ, στα 110,44 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή του αργού στην αμερικανική αγορά για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται κατά 26 σεντ, στα 101,76 δολ. ανά βαρέλι.  

Η Κίνα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αύξηση κόκκινων δανείων από το 2005, εξέλιξη που δημιούργησε έντονο προβληματισμό για την πορεία της διεθνούς οικονομίας καθώς παράλληλα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,6% τον προηγούμενο μήνα  και το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο των προσδοκιών (ανάπτυξη 0,2% έναντι εκτιμήσεων στο 0,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v