Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ διετίας και άλμα 6% για το νικέλιο

Κλιμακώνονται οι φόβοι για ανεπάρκεια προσφοράς στην αγορά νικελίου. Η ισχυρή ζήτηση από την Κίνα, η απαγόρευση εξαγωγών από την Ινδονησία και η διακοπή εργασιών σε ένα ακόμη ορυχείο.

Στο υψηλότερο επίπεδο 2 ετών αναρριχήθηκε η τιμή του νικελίου με τους επενδυτές να προβληματίζονται με την είδηση για το κλείσιμο ενός ορυχείου στη Νέα Καληδονία. Τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία επίσης στήριξαν την τιμή του μετάλλου.

Το νικέλιο, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, καταγράφει σημαντική άνοδο τιμής φέτος που ξεπερνά το 30%. Η Ινδονησία απαγόρευσε τις εξαγωγές νικελίου από τον Ιανουάριο και οι αγοραστές από την Κίνα παλεύουν να εξασφαλίσουν επαρκείς ποσότητες μετάλλου.

Οι προβληματισμοί για την επάρκεια της προσφοράς κλιμακώθηκαν σήμερα (Πέμπτη) όταν η Vale ανακοίνωσε τον τερματισμό των εργασιών στο ορυχείο Goro, στο νησάκι του Ειρηνικού. Το αποτέλεσμα ήταν η τιμή του νικελίου να αγγίξει τα 19.786 δολ ανά τόνο στο London Metal Exchange, καταγράφοντας άλμα 6%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v