Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός

Νέα άνοδο της τάξεως του 1% καταγράφει ο χρυσός. Σε ασφαλείς τοποθετήσεις στρέφονται οι επενδυτές καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην Ουκρανία.

 Στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου καθώς στην Ουκρανία μαίνεται ο ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος.

Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού άγγιξε τα 1.312,62 δολ. ανά ουγκιά, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1%.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει κλιμακωθεί τόσο ώστε η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας διέταξε το προσωρινό κλείσιμο των υποκαταστημάτων της στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών. Η Privatbank  ανακοίνωσε πως δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιεί συναλλαγές σε ρευστό σε περιοχές που μαστίζονται από την εγκληματικότητα και που θα μπορούσαν να «απειλήσουν τη ζωή» των εργαζομένων της.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιάτσενιουκ καταγγέλλει ότι τα επεισόδια στην Οδησσό που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 40 και πλέον ανθρώπων αποτελούν μέρος «ενός ρωσικού σχεδίου με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας».

«Αυτό που συνέβη στην Οδησσό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας και του κράτους της» επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Οδησσό στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v