Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος Brent στα $110 με το βλέμμα στην Ουκρανία

Νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου καθώς κλιμακώνεται η κόντρα της Δύσης με τη Ρωσία. Ξεπέρασε τα 110 δολ. ανά βαρέλι η τιμή πετρελαίου Brent.

Πάνω από τα 110 δολ. το βαρέλι πέρασε η τιμή πετρελαίου Brent πλησιάζοντας το υψηλότερο επίπεδο επτά εβδομάδων, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις γεωπολιτικές εξελίξεις,  ειδικότερα στην Ουκρανία. Η τιμή Brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου άγγιξε τα 110,08 δολ. ανά βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 50 σεντ. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού παράδοσης Ιουνίου ενισχύεται κατά 80 σεντ, στα 101,40 δολ. ανά βαρέλι.

Η Δύση ετοιμάζεται για επιβολή νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία, ενώ η Ρωσία από την πλευρά της έχει δείξει ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, που τροφοδοτούν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναστάτωση και στη ροή του μαύρου χρυσού.

« Η τιμή Brent ωθείται ανοδικά από την αβεβαιότητα που υπάρχει αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία» εξηγεί ο Κάρστεν Φριτς, της Commerzbank. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v