Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 14 μηνών σκαρφαλώνει το νικέλιο

Για το 2014, το νικέλιο καταγράφει άνοδο 31%. Τα σενάρια για έλλειμμα της αγοράς και οι εντάσεις από την αναμέτρηση της Δύσης με τη Ρωσία.

Επικίνδυνη άνοδο καταγράφει η τιμή του νικελίου λόγω της έντονης νευρικότητας που υπάρχει στην αγορά αναφορικά με την ουκρανική κρίση και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην παραγωγή του μετάλλου από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η τιμή νικελίου για συμβόλαια τριμήνου εκτινάχθηκε στα 18.282  δολ. ανά μετρικό τόνο στο London Metal Exchange που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2013. Για το 2014, η τιμή του μετάλλου καταγράφει άνοδο 31%.

«Οι κλιμακούμενες εντάσεις στην Ουκρανία είναι κινητήριος δύναμη για την ανοδική πορεία στην τιμή του νικελίου» εξηγεί ο Hwang Il Doo της Korea Exchange Bank Futures.

Η αγορά του νικελίου εκτιμάται ότι θα γίνει ελλειμματική φέτος για πρώτη φορά από το 2010, λόγω της απαγόρευσης που αποφασίστηκε στις εξαγωγές της Ινδονησίας. Η αναμέτρηση της Δύσης με τη Ρωσία και η προοπτική νέων, ευρύτερων κυρώσεων, εντείνει το τεταμένο κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v