Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για τον χρυσό δια χειρός Fed

Στήριξη στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων δίνουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Επιμένει ανοδικά ο χρυσός με στήριξη από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο αναφορικά με το ύψος των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 1% στα 1.322 δολ ανά ουγκιά.  Άνοδο 1,16% καταγράφει και το ασήμι στα 20,29 δολ. ανά ουγκιά. Η τιμή της πλατίνας για συμβόλαια Ιουλίου ενισχύεται κατά 0,8% στα 1.450 δολ. ανά ουγκιά, ενώ η τιμή του παλλαδίου για συμβόλαια Ιουνίου καταγράφει άνοδο 0,2% στα 783,95 δολ. ανά ουγκιά.

Από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αποσαφηνίστηκε ότι τα στελέχη της δεν υιοθετούν τόσο σκληρή στάση υπέρ της αύξησης των επιτοκίων όσο είχε αρχικά φανεί. Τουναντίον, κοινοποιήθηκε ότι υπήρξε μάλιστα και τηλεδιάσκεψη με βασικό θέμα την εγκατάλειψη του στόχου για μείωση της ανεργίας στο 6,5% στην καθοδήγηση των επιτοκίων. Στα πρακτικά αναφέρεται μάλιστα πως ορισμένα στελέχη της Fed εξέφρασαν έκδηλα την ανησυχία τους για το μήνυμα που δίνεται στις αγορές.

«Σε ότι αφορά την τιμή του χρυσού, η διατήρηση της επεκτατικής πολιτικής από τη Fed έχει σημασία, επειδή με περισσότερα νομισματικά κίνητρα, η ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για προστασία από τον πληθωρισμό είναι μεγαλύτερη» εξηγεί το Marketwatch.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v