Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά πάνω από τα 109 δολ. το Brent

Παρά το μπαράζ απογοητευτικών μεγεθών για τις ΗΠΑ, η τιμή του πετρελαίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η βαρυχειμωνιά στις ΗΠΑ και το αδύναμο δολάριο.

Πάνω από τα 109 δολάρια διατηρείται η τιμή πετρελαίου Brent καθώς ο βαρύς χειμώνας στις ΗΠΑ αλλά και το αδύναμο δολάριο πυροδοτούν ζήτηση για μαύρο χρυσό.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent διαμορφώνεται στα 109,08 δολ. ανά βαρέλι ενώ τη Δευτέρα άγγιξε τα 109,18 δολ. ανά βαρέλι που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Φεβρουαρίου.

Το αργό στην αμερικανική αγορά ενισχύεται κατά 32 σεντ, στα 100,62 δολ. ανά βαρέλι. Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί σε χαμηλό έξι εβδομάδων συγκριτικά με ένα καλάθι νομισμάτων, εξέλιξη που ευνοεί τις τιμές των εμπορευμάτων. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,3724 δολ.

«Είναι προφανές ότι η τιμή στηρίζεται από το βαρύ χειμώνα αλλά και από την αποδυνάμωση του δολαρίου» εξηγεί ο Ρικ Σπούνερ, της CMC Markets και συμπληρώνει: «Από την άλλη πλευρά, τα απογοητευτικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και η αγορά απασχόλησης, είναι ενδεχομένως απόρροια των κακών καιρικών συνθηκών. Η αγορά θα είναι πολύ πιο άνετη όταν τελειώσει η κακοκαιρία και τα στοιχεία επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα βάσει της τάσης». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v