Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών μηνών ο χρυσός

«Η τιμή του χρυσού διαμορφώνει νέο εύρος διακύμανσης, πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά και οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο φιλικοί στο πολύτιμο μέταλλο» σχολιάζει η UBS

Επιμένει ανοδικά η τιμή του χρυσού αγγίζοντας μάλιστα το υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών, καθώς τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία οδηγούν σε αναθεώρηση των σεναρίων για δυναμική ανάκαμψη των ΗΠΑ, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Έτσι, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου – η οποία ενισχύθηκε κατά 4,1% την προηγούμενη εβδομάδα – καταγράφει άνοδο 0,6% στα 1.326,81 δολ. ανά ουγκιά. Νωρίτερα βρέθηκε στα 1.330,03 δολ. ανά ουγκιά που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου.

Οι επενδυτές αντιδρούν στα αρνητικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιανουάριο και μάλιστα με το μεγαλύτερο ρυθμό από το Μάιο του 2009, αιφνιδιάζοντας άπαντες.

«Η τιμή του χρυσού διαμορφώνει νέο εύρος διακύμανσης, πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά και οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο φιλικοί στο πολύτιμο μέταλλο» σχολιάζει η UBS σε έκθεσή της και συμπλήρωσε: «Είναι η ασφάλισή τους έναντι στον κίνδυνο νέας αναταραχής στις αναδυόμενες, περισσότερων αρνητικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και ενδεχόμενα σκαμπανεβάσματα από τις χρηματιστηριακές αγορές».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v