Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος για αργό

Ο χρυσός συνέχισε το ανοδικό σερί για έβδομη ημέρα, κλείνοντας πάνω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Μικρή άνοδο σημείωσε την Πέμπτη η τιμή του αργού, παραμένοντας πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και κοντά στο υψηλό τεσσάρων μηνών. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Μαρτίου ενισχύεται 0,20% στα 100,54 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις 18 Οκτωβρίου.

Ο χρυσός συνέχισε το ανοδικό σερί για έβδομη ημέρα, κλείνοντας πάνω από τα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες. To ράλι αυτό είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούλιο του 2011.

Η πτώση στις λιανικές πωλήσεις και η άνοδος των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, αποδυνάμωσαν το δολάριο, οδηγώντας τους traders στην ασφάλεια του χρυσού.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου, αυξήθηκε 0,4% στα 1.300,10 δολάρια ανά ουγκιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet είναι το πρώτο κλείσιμο πάνω από τα 1.300 δολάρια από τις 7 Νοεμβρίου.

Ο χρυσός ο οποίος το 2013 κατέγραψε την μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 1981, έχει σκαρφαλώσει 7,9% το 2014 εν μέσω της πτώσης στα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών και την αυξανόμενη φυσική ζήτηση για μπάρες και νομίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v