Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο με το βλέμμα στη Γενεύη

Υποχωρεί η τιμή πετρελαίου Brent καθώς ξεκινούν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε προσωρινή άρση των κυρώσεων.

Στα 106 δολ. ανά βαρέλι πλησιάζει η τιμή του πετρελαίου Brent καθώς ξεκίνησε ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων των 6 μεγάλων δυνάμεων με την Τεχεράνη. Επίσης, η ανάκτηση των εξαγωγών πετρελαίου στη Λιβύη όπως και τα νέα στοιχεία για τα αποθέματα μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώνουν το κλίμα στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent διαμορφώνεται στα 106,56 δολ. ανά βαρέλι ενώ νωρίτερα διαμορφωνόταν στα 107,20 δολ. ανά βαρέλι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Ιράν στη Γενεύη. Την ίδια ώρα ωστόσο, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεϊ δήλωσε πως η Τεχεράνη δεν θα υποχωρήσει και πως η ομάδα διαπραγμάτευσης έχει θέσει κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις. Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα αντιμετωπίζει την πρωτοβουλία Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών που κατέθεσαν πρόταση για ενίσχυση των κυρώσεων στο Ιράν.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v