Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το sell off στα μέταλλα

Μαζικές ρευστοποιήσεις στις τιμές των μετάλλων καθώς πληθαίνουν τα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και ύφεση στην Ευρώπη. Απώλειες 5% για χρυσό, 10% για ασήμι και 4% για χαλκό.

Μαζικές ρευστοποιήσεις καταγράφονται στις τιμές των μετάλλων καθώς πληθαίνουν τα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και ύφεση στην Ευρώπη.

Η τιμή των τρίμηνων συμβολαίων χαλκού υποχωρεί κατά 4,1% στα 7.055 δολ. ανά τόνο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2010. Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε πτώση 15% ενώ από την αρχή του έτους, οι απώλειες ανέρχονται στο 27%.

Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 5,2% στα 1.534 δολ. ανά ουγκιά. Την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε συνολικά κατά 8,6% που ήταν και η πιο απότομη βουτιά των τελευταίων 28 ετών

Αντιστοίχως, το ασήμι βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο 3ετίας, καθώς η τιμή spot υποχωρεί περισσότερο από 10% στα 27,97 δολ. ανά ουγκιά. Νωρίτερα, άγγιξε ακόμη και τα 26,04 δολ. ανά ουγκιά.

Οι αναλυτές επισημαίνουν αφενός ότι και τα πολύτιμα μέταλλα έχουν βιομηχανική χρήση η οποία πλήττεται εν μέσω σεναρίων διεθνούς επιβράδυνσης. Αφετέρου όμως, αναφέρουν πως η απότομη μείωση στην τιμή του χρυσού υποδεικνύει την μαζική στροφή των επενδυτών σε θέσεις ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v