Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στο Brent δια χειρός Goldman Sachs

Νέα ανοδική πορεία ακολουθεί η τιμή του πετρελαίου καθώς Goldman Sachs και Morgan Stanley προχωρούν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την τιμή του μαύρου χρυσού.

Νέα ανοδική πορεία ακολουθεί η τιμή του πετρελαίου καθώς Goldman Sachs και Morgan Stanley προχωρούν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών τους για την τιμή του μαύρου χρυσού.
Η τιμή πετρελαίου Brent άγγιξε τα 111,45 δολ./ βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού ενισχύθηκε στα 98,92 δολ. ανά βαρέλι.

Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις τιμές στόχους για την τιμή πετρελαίου Brent στα 130 δολ. ανά βαρέλι σε διάστημα 12 μηνών (από 107 δολ ανά βαρέλι) ενώ για τα τέλη του 2012 «βλέπει» πλέον την τιμή Brent στα 140 δολ. ανά βαρέλι, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης στα 120 δολ. ανά βαρέλι. Παράλληλα, η Morgan Stanley αναθεώρησε ανοδικά τονς τόχο για την τιμή πετρελαίου Brent για το 2011 στα 120 δολ. ανά βαρέλι.

Η Goldman Sachs, που θεωρείται ένας από τους «παίκτες» με την μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά εμπορευμάτων. πριν από μόλις ένα μήνα είχε προκαλέσει αναστάτωση προβλέποντας υποχώρηση της τιμής πετρελαίου Brent κατά περίπου 20 δολάρια ανά βαρέλι.

Τώρα αναθεωρεί δηλώνοντας πως «είναι θέμα χρόνου μέχρις ότου τα διεθνή αποθέματα και η πλεονάζουσα παραγωγική δυνατότητα του ΟΠΕΚ πρακτικά εκμηδενιστούν, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου ώστε να συγκρατηθεί η ζήτηση». «Εκτιμούμε ότι η συνεχιζόμενη απώλεια του πετρελαίου της Λιβύης και η απογοητευτι8κή παραγωγή από μη μέλη του ΟΠΕΚ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην αγορά πετρελαίου σε κρίσιμα επίπεδα στις αρχές του 2012» αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs στην έκθεσή τους

Η Goldman Sachs εκφράζει επίσης πρόβλεψη περαιτέρω ανόδου και στις τιμές των μετάλλων, υποστηρίζοντας πως η τρέχουσα οικονομική επιβράδυνση θα σταματήσει. «Παρά το ότι η τρέχουσα απότομη οικονομική επιβράδυνση δημιουργεί κίνδυνο υποχώρησης στις τιμές των εμπορευμάτων, εκτιμούμε ότι αποτελεί μέρος του φυσιολογικού κύκλου και κατά συνέπεια δεν αποτελεί παράγοντα που θα οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων» αναφέρει η Goldman Sachs επισημαίνοντας πως στα τρέχοντα επίπεδα, η τιμή του χαλκού αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v