Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη αποκομίζει το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ με αφορμή τη φημολογία ότι την επόμενη εβδομάδα η Fed θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Παράλληλα το αμερικανικό νόμισμα προσέγγισε υψηλό 32 μηνών έναντι του γεν.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ με αφορμή τη φημολογία ότι την επόμενη εβδομάδα η Fed θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ”ψαλίδα” μεταξύ των αμερικανικών επιτοκίων και εκείνων που καθορίζουν άλλες κεντρικές τράπεζες.

Παράλληλα το αμερικανικό νόμισμα προσέγγισε υψηλό 32 μηνών έναντι του γεν, μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού Junichiro Koizumi ότι είναι πολύ νωρίς η Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκιά της.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, την ανοδική κίνηση του δολαρίου υποστηρίζει και το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων ΗΠΑ διετούς διάρκειας βρίσκονται υψηλότερα σε σχέση με τους αντίστοιχους ιαπωνικούς τίτλους.

”Το θέμα που κυριαρχεί είναι οι αποδόσεις” σχολίασε ο Marios Maratheftis, αναλυτής νομισματικής στρατηγικής της Standard Chartered στο Λονδίνο. ”Αυτό υποστηρίζει το δολάριο και θα συνεχίσει να το υποστηρίζει βραχυπρόθεσμα έως ότου η Fed δείξει ότι σκοπεύει να κλείσει τον κύκλο των αυξήσεων στα επιτόκια” πρόσθεσε.

Στα 1,1723 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 121,02 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v