Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα διολίσθηση γεν μετά τις δηλώσεις από G7

Στα χαμηλότερα επίπεδα 32 μηνών υποχώρησε το γεν έναντι του δολαρίου, όταν ο υπουργός Οικονομικών και ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσαν ότι δεν τους ανησυχεί η διολίσθηση του γεν κατά 15% στη φετινή χρονιά.

Στα χαμηλότερα επίπεδα 32 μηνών υποχώρησε το γεν έναντι του δολαρίου, όταν τόσο ο υπουργός Οικονομικών Σαντακάζου Τανιγκάκι όσο και ο κεντρικός τραπεζίτης Τοσιχίκο Φουκούι δήλωσαν ότι δεν τους ανησυχεί η διολίσθηση του γεν κατά 15% στη φετινή χρονιά.

Η αξία του γεν καθρεφτίζει την εμφάνιση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, δήλωσε ο Τανιγκάκι κατά τη διάρκεια της συνόδου της G7 το Σαββατοκύριακο, ενώ ο Φουκούι δήλωσε ότι η διολίσθηση του γεν ”δεν συνιστά πρόβλημα”.

Το ιαπωνικό νόμισμα οδεύει προς τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι του δολαρίου από το 1979 φέτος, καθώς οι επτά αυξήσεις των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve προσελκύουν επενδυτές στο αμερικανικό νόμισμα.

Κατά τους αναλυτές, το γεγονός ότι οι G7 υπέδειξαν ότι αποδέχονται φθηνότερο γεν καταδεικνύει ότι δεν θα συγκρατηθεί το γεν από πτώση στα 125 μέχρι το τέλος του έτους.

Το δολάριο κινείται στα 121,24 γεν στο Λονδίνο από 120,60 στο προηγούμενο κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.

Έναντι του ευρώ, η ισοτιμία διαμορφώνεται στα 141,88 γεν, έχοντας φτάσει μέχρι το ιστορικό χαμηλό των 141,30 γεν.

Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,17 δολ. ανά ευρώ έναντι 1,1717 δολαρίων στο προηγούμενο κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v