Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το ευρώ μετά τις δηλώσεις Τρισέ

Πτωτικά έναντι του δολαρίου, του γεν και τουλάχιστον άλλων 12 νομισμάτων κινείται το ευρώ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ ο οποίος επισήμανε ότι η σημερινή αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης δεν σηματοδοτεί την αρχή ”ενός κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής”.

Πτωτικά έναντι του δολαρίου, του γεν και τουλάχιστον άλλων 12 νομισμάτων κινείται το ευρώ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet, ο οποίος επισήμανε ότι η σημερινή αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης δεν σηματοδοτεί την αρχή ”ενός κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής”.

”Η αγορά υποθέτει ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους δύο μήνες” σχολίασε ο Ian Stannard, αναλυτής νομισματικής στρατηγικής της BNP Paribas στο Λονδίνο. ”Ο δρόμος για το ευρώ είναι ανοιχτός για να υποχωρήσει περισσότερο” πρόσθεσε.

Η ανοδική κίνηση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού πυροδότησε την ενίσχυση του δολαρίου και έναντι του ιαπωνικού γεν, με την ισοτιμία του να ξεπερνά τα 120 γεν για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια της Fed παραμένουν υψηλότερα σε σχέση με εκείνα της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στα 1,1729 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120,52 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v