Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση δολαρίου έναντι γεν και ευρώ

Πτωτικά έναντι του γεν κινείται το δολάριο μετά την ανακοίνωση ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας σημείωσε κάμψη μικρότερη της αναμενόμενης ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ τους σημειώνοντας αύξηση κατά 4,3% στα 5,54 τρισ. γεν. Το δολάριο υποχωρεί και έναντι του ευρώ.

Πτωτικά έναντι του γεν κινείται το δολάριο μετά την ανακοίνωση ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας σημείωσε κάμψη μικρότερη της αναμενόμενης ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ τους σημειώνοντας αύξηση κατά 4,3% στα 5,54 τρισ. γεν. Υποχώρηση εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα και έναντι του ευρώ.

Το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκεται υψηλότερα κατά 3,3% σε σχέση με το χαμηλό 14 μηνών που σημείωσε στις 20 Ιουλίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία επεκτάθηκε για τρίτο τρίμηνο, οι ξένοι επενδυτές αύξησαν τις τοποθετήσεις τους σε ιαπωνικές μετοχές ενώ ο πρωθυπουργός Junichiro Koizumi συνεχίζει να κερδίζει την υποστήριξη των ψηφοφόρων πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να καλύψει μέρος των απωλειών του μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Fed στο Σικάγο Michael Moskow, ο οποίος επισήμανε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται στο κοντά στο υψηλότερο ”αποδεκτό” όριο.

Στα 1,2315 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 109,88 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v