Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις για το δολάριο

Οριακή άνοδο έναντι ευρώ καταγράφει το δολάριο, που αναμένεται να εμφανίσει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη σε διάστημα δύο μηνών καθώς οι ενδείξεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης αλλά και του πληθωρισμού ενισχύουν τις προσδοκίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και το επόμενο έτος.

Οριακή άνοδο έναντι ευρώ καταγράφει το δολάριο, που αναμένεται να εμφανίσει τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη σε διάστημα δύο μηνών καθώς οι ενδείξεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης αλλά και του πληθωρισμού ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed και το επόμενο έτος.

Ωστόσο το αμερικανικό νόμισμα εμφανίζει μικρή υποχώρηση έναντι του ιαπωνικού γεν.

Η συνέχιση των αυξήσεων θα διευρύνει την ”ψαλίδα” μεταξύ των αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιτοκίων, ενισχύοντας την ελκυστικότητα των αμερικανικών ομολόγων.

Στην άνοδο του αμερικανικού νομίσματος κατά την τρέχουσα εβδομάδα συμβάλουν και τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας που δείχνουν αύξηση των τοποθετήσεων ξένων επενδυτών σε αμερικανικά ομόλογα τον Ιούνιο.

”Η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις καθώς τα οικονομικά θεμελιώδη είναι καλά και αυτό θα βοηθήσει το δολάριο καθώς ωθεί υψηλότερα τις αποδόσεις” σχολίασε η Carole Laulhere, αναλυτής νομισματικής στρατηγικής της Societe Generale στο Παρίσι.

Στα 1,2167 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου ενώ στα 110,39 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v