Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση δολαρίου έναντι ευρώ και γεν

Πτωτικά έναντι του γεν κινείται το δολάριο καθώς οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, δείχνουν αυξημένη υποστήριξη στον πρωθυπουργό Koizumi και οι ιαπωνικές μετοχές έχουν εκτιναχθεί σε υψηλό 4ετίας. Υποχώρηση δολαρίου και έναντι του ευρώ.

Πτωτικά έναντι του γεν κινείται το δολάριο καθώς οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, δείχνουν αυξημένη υποστήριξη στον πρωθυπουργό Koizumi και οι ιαπωνικές μετοχές έχουν εκτιναχθεί σε υψηλό 4ετίας.

”Ο Koizumi έχει την εικόνα του αναμορφωτή και αυτό είναι καλό για τη χώρα και το γεν” σχολίασε ο Neil Mellor, αναλυτής νομισματικής στρατηγικής της Bank of New York στο Λονδίνο. ”Η σημαντική άνοδος του Nikkei θα βοηθήσει το γεν. Βλέπουμε σημαντικές εισροές στην Ιαπωνία” πρόσθεσε.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε και έναντι του ευρώ καθώς δεν κατάφερε να διασπάσει το επίπεδο των 1,2156 δολαρίων που αποτελεί τον μέσο όρο 40 ημερών. Παράλληλα οι απώλειες του δολαρίου διευρύνθηκαν όταν η ισοτιμία με το ευρώ ξεπέρασε τα 1,2211 δολάρια.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα αντλεί στήριξη και από την αισιοδοξία ότι τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα θα δείξουν βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Στα 1,2232 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου ενώ στα 109,68 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v