Σταθεροποιείται το δολάριο μετά την ”τραμπάλα”

Σταθεροποιείται το δολάριο έναντι του ευρώ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την κάθετη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, η οποία αποδόθηκε στις ερμηνείες για τα εμπορικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Σταθεροποιείται το δολάριο έναντι του ευρώ στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την κάθετη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, η οποία αποδόθηκε στο γεγονός ότι τα εμπορικά στοιχεία από τις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους φόβους για τα διαρθρωτικά προβλήματα της αμερικανικής οικονομίας.

Το δολάριο αρχικώς αντέδρασε με άνοδο στα στοιχεία που έδειξαν ελαφρά συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη τον Δεκέμβριο.

Γρήγορα, όμως, το νόμισμα έχασε τα κέρδη του και βυθίστηκε έως τα 1,2906 ανά ευρώ, όταν ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα στο σύνολο του 2004 εκτινάχθηκε κατά 24%, στο ρεκόρ των 617,7 δισ. δολαρίων. Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές το πρωί, το ευρώ κινείται με τάσεις σταθεροποίησης στα 1,2862 δολάρια.

Έναντι του γεν το δολάριο υποχωρεί στα 105,61 γεν. Οι συναλλαγές αναμένονται υποτονικές εξαιτίας της αργίας στις αγορές του Τόκιο και του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v