Bush, Greenspan ωθούν το δολάριο σε υψηλό 3μήνου

Οι προσδοκίες μείωσης των αμερικανικών ελλειμμάτων μετά τις δηλώσεις Greenspan και την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2006 ωθούν το δολάριο σε άνοδο έναντι ευρώ και γεν.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν, αντλώντας στήριξη από τις πρόσφατες σημαντικές εξελίξεις για την ισοτιμία και δη τα υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια, τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Alan Greenspan για μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, αλλά και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Bush προς την ίδια κατεύθυνση (της μείωσης των ελλειμμάτων) στην κατάθεση του προϋπολογισμού 2006.

Το δολάριο κινείται στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών στα 1,2776 ανά ευρώ έναντι 1.2756 δολ. ανά ευρώ στο προηγούμενο κλείσιμο. Έναντι του γεν το ”πράσινο νόμισμα” κινείται στα 105,46 γεν από 104,84 γεν στο χθεσινό κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί 7% από το αρνητικό ρεκόρ της 30ής Δεκεμβρίου έναντι του ευρώ και 3,5% από το χαμηλό 5ετίας έναντι του γεν στις 17 Ιανουαρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος George W. Bush κατέθεσε χθες πρόταση προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2006, που προβλέπει μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο κατά 8,7% από το ρεκόρ των 427 δισ. δολ. φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v