Κέρδη σημειώνει το ευρώ έναντι δολαρίου

Πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, με αφορμή τη φήμη ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση του εμπορικού τους ελλείμματος. Η αισιοδοξία με την οποία παρακολουθούσαμε την πορεία του δολαρίου, στις αρχές του 2005 αρχίζει να ξεφτίζει, αναφέρουν αναλυτές της αγοράς.

Πτώση καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, με αφορμή τη φήμη ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση του εμπορικού τους ελλείμματος. Η αισιοδοξία με την οποία παρακολουθούσαμε την πορεία του δολαρίου στις αρχές του 2005, αρχίζει να ξεφτίζει, αναφέρουν αναλυτές της αγοράς.

Μάλιστα, όπως σχολιάζουν αναλυτές της WestLB, υπέρ της ανόδου της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας ”ψηφίζουν” και οι τεχνικοί δείκτες.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος Δεκεμβρίου, στα 56,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων αμερικανικών αρχών. Στα 1,289 δολάρια διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ λίγο κάτω από 106 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v