Ανακάμπτει δυναμικά το δολάριο

Ισχυρή ανάκαμψη εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα, έναντι του ευρώ και του γεν, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων φαίνεται πως ”έπιασαν τόπο”, ενώ διεθνείς traders προχωρούν σε κάλυψη των θέσεων short που κατείχαν σε δολάριο.

Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, μετά την πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ, η οποία προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την χθεσινή παρέμβαση του προέδρου της ΕΚΤ, Ζ.Κ. Τρισέ, και των οικονομικών υπουργών της Ε.Ε. Αυτή την ώρα, το ευρώ αγοράζει 1,3328 δολ. έναντι 1,3445 εχθές το πρωί.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ”υπεύθυνοι” για τη σημαντική άνοδο του δολαρίου είναι οι ΗΠΑ και τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για το έλλειμμά τους. Προκειμένου να επιστρέψουν τα νομίσματα στις ”κανονικές” τους τιμές, ο κ. Τρισέ είπε πως πρέπει οι ΗΠΑ να εργαστούν στην κατεύθυνση του περιορισμού των ελλειμμάτων (”do their homework” ήταν κατά τους ”Financial Times” τα ακριβή λόγια του).

Εξάλλου, στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος συντέλεσαν, σύμφωνα με αναλυτές, οι κινήσεις διεθνών traders, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καλύψουν τις short θέσεις τους στο αμερικανικό νόμισμα εν μέσω ανησυχιών ότι τα πρώτα χθεσινά σημάδια ανάκαμψης του δολαρίου θα είχαν συνέχεια.

Ενίσχυση εμφανίζει το δολάριο και έναντι του γεν, η ισοτιμία με το οποίο διαμορφώνεται τώρα στο εύρος των 103,64-103,67 γεν, έναντι 102,92-102,96 γεν νωρίτερα. Εξάλλου, μικρή μεταβολή σημειώνει το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα επίπεδα των 138,08 γεν από 138,19 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v