Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδίζει έδαφος το δολάριο έναντι του ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να αυξήσει το μερίδιο της στον τραπεζικό κλάδο της χώρας προκειμένου να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτίθεται να αυξήσει το μερίδιο της στον τραπεζικό κλάδο της χώρας προκειμένου να στηρίξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ευρώ υποχωρεί σε σχέση με το δολάριο, στα 1,2810 δολάρια ανά ευρώ ενώ έναντι του γεν, το ευρωπαικό νόμισμα κινείται υψηλότερα κατά 1,2%, στα 121,71 γεν ανά ευρώ. 

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί στα χαμηλά Δεκεμβρίου σε σχέση με το δολάριο καθώς δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Obama προκειμένου να στηρίξει την Citigroup θα προχωρήσει σε επιπλέον αγορά εταιρικού μεριδίου.

Στο μεταξύ, η στερλίνα κερδίζει έδαφος για τρίτη διαδοχική μέρα έναντι του δολαρίου μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν στην αγορά ότι η Royal Bank of Scotland προγραμματίζει να περιορίσει το λειτουργικό κόστος κατά 1 δισ. λίρες Αγγλίας.

Αναλυτικά, το δολάριο ενισχύεται 1,4% έναντι του γεν με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 94,63 γεν ανά δολάριο, από 93,35 γεν την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v