Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρώ έναντι δολαρίου από χαμηλά 3μήνου

Ανακάμπτει το ευρώ από τα χαμηλά τριμήνου έναντι του δολαρίου καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη.

Ανακάμπτει το ευρώ από τα χαμηλά τριών μηνών έναντι του δολαρίου καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη.

Τις τελευταίες μέρες, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δοκιμάστηκε έναντι των υπολοίπων ισοτιμιών καθώς η έκθεση της Moody’s για ενδεχόμενη υποβάθμιση μεγάλων τραπεζικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ώθησε πολλούς επενδυτές μακριά από το “ριψοκίνδυνο” ευρώ.

Αναλυτικά, το ευρώ ενισχύεται 1,7% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,2754 δολάρια ανά ευρώ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή αύξηση των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ανάλογη, ανοδική πορεία κατά 1,5%, ακολουθεί το ευρώ σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα με την ισοτιμία να ισορροπεί στα 119,23 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v