Υποχώρηση ευρώ έναντι γεν, δολαρίου

Υποχώρηση της τάξης του 0,4% καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι δολαρίου και γεν, καθώς οι εξαγγελίες της FED για σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας αύξησαν τη ζήτηση για δολάριο.

Χαμηλότερα κατά περίπου 0,40% κινείται το ευρώ έναντι γεν και δολαρίου, καθώς η ανακοίνωση της FED να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά και το σχόλιό της για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, τόνωσε τη ζήτηση για το αμερικανικό νόμισμα, ενώ τα μακροοικονομικά νέα από την Ευρώπη δεν αντέστρεψαν την πορεία του ευρωπαϊκού, που διαμορφώνει την ισοτιμία του απέναντι σε δολάριο και γεν στα 87,96 σεντς και στα 115,85 γεν, αντίστοιχα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι καταναλωτικές δαπάνες στη Γαλλία για το Φεβρουάριο ανέβηκαν στο 0,4%, έναντι πτώσης κατά 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία το Μάρτιο σημείωσε κάμψη, αν μέσω ανησυχιών για τις περικοπές στις θέσεις απασχόλησης.



Σε υψηλό δύο εβδομάδων βρέθηκε το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν, ενδυναμωμένο από τις εκτιμήσεις της FED ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ τρέχει με ”αξιοθαύμαστο ρυθμό”. Αυτή την ώρα κινείται στα 131,9 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v