Υψηλότερα και πάλι των 88 σεντς το ευρώ

Τη δυναμική του έναντι του δολαρίου φαίνεται να δοκιμάζει το ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται το πρωί της Παρασκευής στα 88,42 σεντς, επηρεασμένο –όπως εκτιμούν οι αναλυτές- ακόμη από την είδηση για άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο.

Στον απόηχο της είδησης για αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία τον Ιανουάριο, φαίνεται να κινείται το πρωί της Παρασκευής το ευρώ –όπως τονίζουν αναλυτές- καθώς δοκιμάζει τις δυνάμεις του έναντι του δολαρίου και διαπραγματεύεται στα 88,42 σεντς.

Όπως τόνιζαν το πρωί αναλυτές της BNP Paribas, το δολάριο βρίσκεται ”πίσω” καθώς παραμένει ”μουδιασμένο” από τις επιφυλακτικές δηλώσεις Γκρίνσπαν για το πότε θα επανακάμψει η αμερικανική οικονομία. Οι ίδιοι τόνιζαν ότι οι Δείκτες που αναμένονται σήμερα στην Ευρώπη (εμπορικού ισοζυγίου στη Γαλλία με εκτιμήσεις για άνοδο κατά 0,8 δισ. ευρώ, και καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία με εκτιμήσεις για άνοδο 2%) βελτιώνουν το κλίμα για το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται παράλληλα στην ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής για το μήνα Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, καθώς και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίσιγκαν Μαρτίου, οι οποίοι αναμένεται να έχουν αυξηθεί.

Ανοδικά κινείται το ευρώ και έναντι του γεν με την ισοτιμία να προσεγγίζει τα 114,22 γεν ανά ευρώ, ενώ η ισοτιμία μεταξύ δολαρίου / γεν διαμορφώνεται στα 129,18 γεν από 129,17 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v