Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μαζεύει» απώλειες έναντι του δολαρίου το ευρώ

Περιορίζει τις απώλειές του έναντι του δολαρίου το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς οι αγορές θεωρούν όλο και πιο βέβαιη την αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο. Σε υψηλό επταμήνου έναντι του γεν.

Σε διαδικασία περιορισμού των απωλειών του έναντι του δολαρίου, βρίσκεται το ευρώ, καθώς, μετά και τις δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ Juergen Stark, οι αγορές θεωρούν, πλέον, βέβαιη την αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Stark τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε «πολιτική συνεχών αυξήσεων επιτοκίων», καθίσταται σαφές ότι το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη θα ενισχυθεί και «τυπικά», σε μία προσπάθεια ο πληθωρισμός να υποχωρήσει από το υψηλό 16 μηνών στο οποίο έχει διαμορφωθεί.

«Τα στελέχη της ΕΚΤ παραμένουν επιθετικά στις δηλώσεις τους, γεγονός το οποίο αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους λόγους που στηρίζουν το ευρώ», σημειώνει στο Bloomberg, ο Michael Metcalfe, ειδικός συναλλαγματικών αγορών της Street Global Markets, στο Λονδίνο.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έφθασε έως και τα 1,5498 δολάρια, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τριών μηνών των 1,5467 δολαρίων, ενώ διαμορφώνεται σε υψηλό επταμήνου έναντι του γεν, φθάνοντας στα 166,74 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v