Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη ευρώ έναντι δολαρίου & γεν

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2008 έναντι του γεν διαμορφώνεται το ευρώ και σε υψηλό 2 εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς οι traders «στοιχηματίζουν» σε αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους έναντι του γεν διαμορφώνεται το ευρωπαϊκό νόμισμα και σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, καθώς οι traders «στοιχηματίζουν» σε αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Το ευρώ έχει ενισχυθεί 2,5% έναντι του γεν και 1,5% έναντι του δολαρίου από τις 5 Ιουνίου, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet, έδωσε το «σήμα» για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων της ευρωζώνης, πιθανώς και στη συνεδρίαση Ιουλίου της κεντρικής τράπεζας.

«Το ευρώ κερδίζει έδαφος υπό το πρίσμα της διαφορετικής ρητορικής, σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, την οποία χρησιμοποιούν ΕΚΤ και Fed”, σημειώνει ο Daragh Maher, αναλυτής των αγορών συναλλάγματος της Calyon στο Λονδίνο.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έφθασε έως το επίπεδο των 166,45 γεν στην αγορά του Λονδίνου και στα 1,5804 δολάρια, με το ιαπωνικό νόμισμα να υποχωρεί στα 105,34 γεν ανά δολάριο.

Σύμφωνα με τον κ. Maher το ευρώ μπορεί να αγγίξει τα 1,60 δολάρια έως τα τέλη του β’ τριμήνου, ήτοι έως τις 30 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v