Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά τριμήνου το δολάριο λόγω Bernanke

Σε υψηλά τριών μηνών διαμορφώνεται το αμερικανικό νόμισμα κατόπιν επιθετικών φραστικών παρεμβάσεων από τον διοικητή της Federal Reserve και τον υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών και πλέον αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του γεν και κέρδισε έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, όταν ο διοικητής της Federal Reserve, κ. Ben S. Bernanke, δήλωσε ότι οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία έχουν μειωθεί, δημιουργώντας την εικόνα της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων.

Την ανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος πυροδότησε και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Henry Paulson ότι δεν μπορεί να αποκλείσει παρέμβαση για να ανατραπεί η άνοδος του δολαρίου.

Το δολάριο ενισχύθηκε στα 107,26 γεν, τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Φεβρουαρίου. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,5488 δολ. από 1,5646 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε και έναντι του δολαρίου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας καθώς και έναντι της βρετανικής στερλίνας, στο 1,9585 δολ. ανά στερλίνα από 1,9751 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v