Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρεμία για το δολάριο ενόψει του αγαπημένου δείκτη πληθωρισμού της Fed

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στα 103,74, μετά από μια πτώση 0,2% τη Δευτέρα.

Ηρεμία για το δολάριο ενόψει του αγαπημένου δείκτη πληθωρισμού της Fed

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο, ενώ κέρδη καταγράφει το ευρώ πριν από την ανακοίνωση των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για τα παγκόσμια επιτόκια.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι άλλων νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στα 103,74, μετά από μια πτώση 0,2% τη Δευτέρα. Το ευρώ παραμένει στο $1,084, ενώ η στερλίνα στο $1,267.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται όχι μακριά από τα πρόσφατα υψηλά τριών μηνών, καθώς οι traders τοποθετούνται για τη διατήρηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν στην αρχή του έτους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κάνσας Σίτι Τζέφρι Σμιντ έγινε, τη Δευτέρα, ο τελευταίος αξιωματούχος που προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα δεν βιάζεται να αρχίσει να μειώνει νωρίς τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v