Σταθερό το δολάριο σε μια εβδομάδα γεμάτη data

Το ευρώ ενισχύεται 0,3% στα 1,085 δολάρια, έχοντας κερδίσει έναντι του δολαρίου σε οκτώ από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις.

Σταθερό το δολάριο σε μια εβδομάδα γεμάτη data

Το δολάριο παρέμεινε αρκετά σταθερό τη Δευτέρα εν όψει μιας εβδομάδας γεμάτης μακροοικονομικά στοιχεία που θα μπορούσε να ρίξει περισσότερο φως στις προοπτικές των παγκόσμιων επιτοκίων, με την ανάγνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο δομικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) - το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ - αναμένεται την Πέμπτη, όπου οι προσδοκίες είναι για αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία ανακοινώνονται επίσης αυτή την εβδομάδα, μαζί με την απόφαση για τα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας (RBNZ) και τις έρευνες PMI της Κίνας.

Το ευρώ ενισχύεται 0,5% στα 1,085 δολάρια, έχοντας κερδίσει έναντι του δολαρίου σε οκτώ από τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις. Η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,1%, στο 1,269 δολάριο.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ επανέλαβαν την εστίασή τους στον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, ιδίως όσον αφορά τον τομέα των υπηρεσιών και την αύξηση των μισθών.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Παρασκευή ότι η αύξηση των μισθών μετριάστηκε, αλλά είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ότι ο πληθωρισμός έχει νικηθεί.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v