Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή ενίσχυση του δολαρίου με τα μάτια στη Fed

Οι μεταβαλλόμενες προοπτικές των επιτοκίων ενίσχυσαν το αμερικανικό νόμισμα και διατήρησαν το ιαπωνικό γεν κοντά στα χαμηλά τριών μηνών, σχεδόν αμετάβλητο, το οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στα επιτόκια των ΗΠΑ. Ηπια υποχώρηση του ευρώ στα 1.0803 δολ.

Μικρή ενίσχυση του δολαρίου με τα μάτια στη Fed

Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου ενισχύεται ελαφρώς έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς ανεβαίνει έναντι του ευρώ, του γιεν και της στερλίνας, που χάνουν περίπου 0,1% μέσα την ημέρα.

Τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Fed δεν θα έχουν αποτυπώσει τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία έχουν δείξει αρκετή άνοδο ώστε να ωθήσουν τους επενδυτές να ξανασκεφτούν πότε τα επιτόκια στις ΗΠΑ μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν.

Μια μικρή πλειοψηφία οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένει ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Οι traders αναμένουν περικοπές 92 μονάδων βάσης από τη Fed φέτος, πλησιέστερα στην πρόβλεψη της ίδιας της Fed για χαλάρωση κατά 75 bps και πολύ κάτω από τις περικοπές των 150 μονάδων που τιμολόγησαν στην αρχή του έτους.

Οι μεταβαλλόμενες προοπτικές των επιτοκίων ενίσχυσαν το αμερικανικό νόμισμα και διατήρησαν σχεδόν αμετάβλητο το ιαπωνικό γεν, κοντά στα χαμηλά τριών μηνών, το οποίο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στα επιτόκια των ΗΠΑ .

Κινείται στα 150,07 γεν ανά δολάριο, αγκυροβολημένο γύρω από το βασικό επίπεδο του 150 τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που κρατά τους επενδυτές σε εγρήγορση για παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα.

Το ευρώ βρίσκεται στα 1.0803 δολ., με μικρές απώλειες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v