Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ασφάλεια του δολαρίου και του γεν οι επενδυτές

Το ισραηλινό σέκελ υποχωρεί 2,1%, στα 3,924 ανά δολάριο μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας του Ισραήλ ότι θα πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένο νόμισμα για να διατηρήσει τη σταθερότητά του.

Στην ασφάλεια του δολαρίου και του γεν οι επενδυτές

Ανοδικά κινούνται το δολάριο και το γεν, καθώς θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, την ώρα που οι στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς βαθαίνουν την πολιτική αβεβαιότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Το κλίμα κινδύνου είναι εύθραυστο αφού οι ισραηλινές δυνάμεις πολέμησαν με ένοπλους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς το Σαββατοκύριακο, ώρες αφότου οι μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση στο Ισραήλ, στην πιο θανατηφόρα ημέρα βίας στη χώρα εδώ και 50 χρόνια.

Το ισραηλινό σέκελ υποχωρεί 2,1%, στα 3,924 ανά δολάριο μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας του Ισραήλ ότι θα πουλήσει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένο νόμισμα για να διατηρήσει τη σταθερότητά του. Το σέκελ υποχώρησε νωρίτερα πάνω από 3%, σε χαμηλό σχεδόν οκτώ ετών στα 3,9880 σέκελ ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου κινείται 0,4% υψηλότερα, στα 106,47, ενώ το ιαπωνικό γεν - ένα άλλο παραδοσιακό νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου - σημειώνει άνοδο 0,1% στα 149,09 ανά δολάριο, με την Ιαπωνία να είναι κλειστή λόγω αργίας.

Το ευρώ χάνει 0,5%, με την ισοτιμία στο 1,053 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v