Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τα κέρδη του το δολάριο

Εχει ενισχυθεί 3,5% τους τελευταίους τρεις μήνες, με στήριξη από την απότομη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων καθώς η ανάπτυξη παρέμεινε ισχυρή και η Fed φαίνεται έτοιμη να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Κρατάει τα κέρδη του το δολάριο

Διατηρεί τα πρόσφατα κέρδη του το δολάριο μετά τα αισιόδοξα στοιχεία της Τρίτης που έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Αύγουστο, εν μέσω αύξησης της ζήτησης για εργαζόμενους στον τομέα των επαγγελματικών και επιχειρηματικών υπηρεσιών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το δολάριο έχει ενισχυθεί 3,5% τους τελευταίους τρεις μήνες, με στήριξη από την απότομη άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων καθώς η ανάπτυξη παρέμεινε ισχυρή και η Fed φαίνεται έτοιμη να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Η απόδοση του αμερικανικού 30ετούς ομολόγου έφτασε στο 5% για πρώτη φορά από το 2007 σήμερα Τετάρτη. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,048 δολάριο, ενώ η στερλίνα με ίδια άνοδο αλλάζει χέρια στο $1,210, αφού υποχώρησε στο πιο χαμηλό σχεδόν επτά μηνών του $1,20535 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v