Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδύναμο το δολάριο, φοβάται τι θα δείξει ο πληθωρισμός

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο. Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,103 δολάριο.

Αδύναμο το δολάριο, φοβάται τι θα δείξει ο πληθωρισμός

Υποχωρεί το δολάριο λόγω των προσδοκιών ότι η έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ σήμερα θα δείξει ότι η άνοδος των τιμών επιβραδύνεται, και ότι λόγω αυτής της κίνησης είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο - αυτή την ώρα βρίσκεται στα 101,34 - και οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν σταθερές. Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,103 δολάριο. Ιδια άνοδος και για τη στερλίνα, στο $1,296.

Η αδυναμία του δολαρίου έρχεται καθώς οι traders επικεντρώνονται στα στοιχεία των τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα, με την έρευνα του Bloomberg να δείχνει ότι οι προσδοκίες δείχνουν χαμηλότερη μέτρηση. Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η άνοδος του γιεν πέρα από το βασικό επίπεδο του 140, εν μέρει λόγω της εικασίας ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα τροποποιήσει την πολιτική αργότερα αυτό το μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v