Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στις 101,26 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 0,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Χαμηλές πτήσεις για το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Υποχωρεί το δολάριο, καθώς οι traders ανησυχούν ότι η συνεχιζόμενη αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο από τη Federal Reserve.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στις 101,26 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 0,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,102 δολάριο, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,3%, στο $1,261.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια την Τετάρτη, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτή θα ήταν η κορύφωση του επιθετικού κύκλου σύσφιξης, αφαιρώντας τη φράση ότι «αναμένει» περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη συνοδευτική δήλωσή της.

Η Fed τόνισε τη σημασία των επερχόμενων δεδομένων στη μελλοντική λήψη αποφάσεων και ως εκ τούτου η επίσημη έκθεση για τις θέσεις εργασίας που αναμένεται αργότερα σήμερα θα μελετηθεί προσεκτικά.

Ωστόσο, η υγεία του τραπεζικού συστήματος της χώρας είναι επίσης ένας παράγοντας που συμπεριλαμβάνουν οι traders, καθώς τιμολογούν πιο επιθετικές μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v