Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο δολάριο, στο $1,103 το ευρώ

Η στερλίνα αλλάζει χέρια στο $1,251. Κατηφορίζει 0,3% ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι άλλων.

Πιέσεις στο δολάριο, στο $1,103 το ευρώ

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο, ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, την ώρα που τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, η αντιπαράθεση για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους και η νευρικότητα μετά τις τραπεζικές καταρρεύσεις θολώνουν τις επενδυτικές προοπτικές.

Τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Μάρτιο και οι απολύσεις έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας θα μπορούσε να επιταχύνει τη μάχη της Fed κατά του πληθωρισμού.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι άλλων, υποχωρεί κατά 0,3% στις 101,58 μονάδες, κινούμενος αρνητικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Το ευρώ κερδίζει 0,3%, στο 1,103 δολάριο, ενώ η στερλίνα με ίδια κίνηση αλλάζει χέρια στο $1,251.

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης απόψε και το επίκεντρο των επενδυτών θα βρεθεί στο τι σήματα θα στείλουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής για το τι μπορεί να κάνουν στη συνέχεια.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v