Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πέντε ημερών το δολάριο

Το ευρώ, με οριακές ημερήσιες απώλειες, αλλάζει χέρια στο 1,1637 δολάριο, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει το χρονοδιάγραμμα, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της.

Σε θετικό έδαφος το δολάριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τη δύναμη του νομίσματος. Σήμερα, ενισχύεται περαιτέρω, κερδίζοντας 0,4% - ο δείκτης δολαρίου έφτασε τα 94,79, σε υψηλό πέντε ημερών, πριν επιστρέψει στα 94,73.

Το ευρώ, με οριακές ημερήσιες απώλειες, αλλάζει χέρια στο 1,1637 δολάριο, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει το χρονοδιάγραμμα, όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της. Η στερλίνα με αντίστοιχη κίνηση καταλήγει στο $1,3106.

«Το δολάριο είναι υψηλότερα και αυτό αντανακλά την άνοδο που απολαμβάνει από θεμελειώδεις παράγοντες, κυρίως από τις υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και των μετοχών στη Wall Street, εν μέσω αυξημένης διάθεσης για ρίσκο», σημειώνει ο Junichi Ishikawa, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής FX της IG Securities, στο Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v