Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος για το ευρώ μετά τον ΡΜΙ

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο δείκτη της ευρωζώνης δείχνουν ότι υποχώρησε τον Ιούλιο, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη στον τομέα της μεταποίησης. Χαμηλότερα ο δείκτης δολαρίου. Κέρδη για τη στερλίνα.

Ανοδική κίνηση σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά τη δημοσίευση των προκαταρκτικών στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, τον Ιούλιο.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν αυτόν τον μήνα, καθώς οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η πιο αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη φρενάρουν την αισιοδοξία.

Σύμφωνα με την IHS Markit, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο PMI δείχνουν ότι ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 54,3 μονάδες τον Ιούλιο, από 54,9 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters.

Τα πράγματα είναι ωστόσο καλύτερα στη μεταποίηση με τον δείκτη να ενισχύεται στις 55,1 μονάδες από 54,9, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 54,6. 

Το ευρώ, με ημερήσια άνοδο κατά 0,1%, αλλάζει χέρια στο 1,1704 δολάριο, ενώ πριν την ανακοίνωση των στοιχείων έχανε 0,3% (στο 1,1654). 

Ο δείκτης δολαρίου, με μικρές απώλειες 0,1%, φτάνει στα 94,53, το δολάριο σε σχέση με το γεν κινείται χαμηλότερα κατά 0,2% στα 111,15 γεν, ενώ η στερλίνα με κέρδη 0,2% διαμορφώνεται στο $1,3124.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v