Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος

To δολάριο σημείωνε μικρή υποχώρηση, καθώς ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν πως οι δασμοί των ΗΠΑ και η «απάντηση» του Πεκίνου θα βλάψουν το αμερικανικό νόμισμα, ενώ άλλοι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για περιορισμό των επιπτώσεων της διαμάχης.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στην αγορά συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για τις ευρύτερες επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, αν και το γεν, το οποίο θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο», ενισχύονταν έναντι του δολαρίου.

Οι ανακοινώσεις για εκατέρωθεν επιβολή δασμών από ΗΠΑ και Κίνα επισκίασαν την ανάκαμψη των αγορών και έκαναν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς στις τοποθετήσεις σε τίτλους που θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωνε μικρή υποχώρηση, καθώς ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν πως οι δασμοί των ΗΠΑ και η «απάντηση» του Πεκίνου θα βλάψουν το αμερικανικό νόμισμα, ενώ άλλοι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για περιορισμό των επιπτώσεων της διαμάχης.

Το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 106,39 γεν, και κατά 0,16% έναντι του ευρώ στα 1,2289 δολάρια, ενώ έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v