Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το δολάριο με το βλέμμα στις πολιτικές εμπορίου των ΗΠΑ

Στο επίκεντρο των επενδυτών οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ στην εισαγωγή προϊόντων, την ώρα που ανέβαιναν οι ελπίδες για ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία και εν αναμονή της ομιλίας του αμερικανού προέδρου, στο Νταβός, την Παρασκευή.

Το δολάριο κινείται υψηλότερα σήμερα καθώς κάποιοι επενδυτές έκριναν ότι μάλλον η πρόσφατη πτώση του σε χαμηλό τριών ετών οδηγεί το νόμισμα στην ολοκλήρωση των απωλειών, εν μέσω πάντως αυξανόμενων ανησυχιών για τη στάση των ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς στην εισαγωγή οικιακών συσκευών – σε εισαγόμενα πλυντήρια και φωτοβολταϊκά πάνελ - εγείροντας προβληματισμούς στο παγκόσμιο εμπόριο, την ώρα που ανέβαιναν οι ελπίδες για ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει την ομιλία του στο κλείσιμο των φετινών εργασιών του Νταβός, την Παρασκευή. «Αν ο Πρόεδρος αποφασίσει να έχει ισχυρή στάση κατά του εμπορίου, αυτό ίσως να σηματοδοτήσει selloff στα νομίσματα αγορών που συνδέονται με το παγκόσμιο εμπόριο», σημειώνει ο Viraj Patel, υπεύθυνος FX στρατηγικής στην ING, στο Λονδίνο.

Το δολάριο καταγράφει άνοδο κατά 0,2% και βρίσκεται στα 90,52 σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό τριών εβδομάδων της περασμένης εβδομάδας, των 90,11.

Η βρετανική λίρα, με μικρές απώλειες, βρίσκεται στα 1,3951 δολάρια, ενώ το ευρώ με οριακές απώλειες, είναι στα 1,2255 δολάρια.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v